FC Groningen krijgt Ajax waarschijnlijk snel weer op bezoek

Nieuwe catastrofe voor FC Groningen: "Ik ben enorm gefrustreerd en boos"

14 mei 2023 om 18:14
Laatste update: 14 mei 2023 om 18:41

Wouter Gudde is 'enorm gefrustreerd en boos' na de gestaakte thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Ajax. Door ernstig wangedrag van een groep 'supporters' werd er niet langer dan tien minuten gevoetbald in De Euroborg.

"Ik ben enorm gefrustreerd en boos dat deze mensen het verzieken voor de rest", reageert Gudde in gesprek met de verzamelde pers. De algemeen directeur van Groningen is er klaar mee. "Als het alleen maar gaat over randzaken, zou ik heel graag een dikke streep onder dit seizoen willen zetten."

Groningen wist dat er acties waren voorbereid en heeft er alles aan gedaan om de relschoppers in het gareel te houden, benadrukt Gudde bij RTV Noord. "In de loop van de week een net ophangen is een enorme constructie en opgave in dit stadion. We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen."

Groningen - Ajax wordt hoogstwaarschijnlijk binnen enkele dagen uitgespeeld. "De burgemeester moet nu een vergunning afgeven", weet Gudde. "Hij zal in overleg met Ajax, FC Groningen en de KNVB met een datum komen. Dat moet voor aanstaande zondag want de laatste twee speelronden moeten vanaf dan tegelijk worden afgewerkt."