Manschot spreekt schande van Groningen-supporters

Manschot haalt stevig uit: "Het is niet te tackelen, ze doen alles zo sneaky"

14 mei 2023 om 15:20
Laatste update: 14 mei 2023 om 18:48

Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft zich uitgelaten over de onverlaten die het duel tussen FC Groningen en Ajax zondagmiddag hebben verpest. De arbiter moest na tien minuten het duel definitief affluiten. 

Bij FC Groningen was al bekend dat er acties zouden plaatsvinden. "Voor de wedstrijd wordt er al met diverse mensen gesproken over de scenario's. Er waren al signalen dat het mis kon gaan vandaag, vanwege de onvrede naar de club. Dat het al in minuut vijf fout gaat met massale rookbommen...", meent Manschot tegenover ESPN na het staken van de wedstrijd. 

De scheidsrechter had weinig keus nadat er voor de tweede keer rookbommen werden gegooid. "Je volgt de richtlijnen die zijn uitgegeven en dan wordt besproken: we gaan zo snel mogelijk het veld op. We wilden de rust terugkrijgen en hervatten de wedstrijd, maar een paar minuten later ging het weer mis. Dan staken we in principe definitief, tenzij het buiten het stadion niet veilig genoeg is."

Volgens Manschot kan de club zelf niet als schuldige worden aangewezen. "Het is niet te tackelen, ze doen alles zo sneaky. Bij Groningen hebben ze er alles aan gedaan, met vuurwerkspeurhonden ook. Het zijn een stel gekken die het verzieken voor de rest."

"Het moet wel zijn voorbereid, dat kan niet anders. Dit zijn geen impulsieve acties. Als je zelfs de minuten van tevoren al benoemt... het is te triest voor woorden. Diep in mijn voetbalhart wil ik ook door met de wedstrijd, ik ben twee uur onderweg. Ik snap de spelers die vragen of we niet door konden spelen", besluit de scheidsrechter.