Opstellingen Vitesse en Cambuur

LIVE-discussie: Vitesse ontvangt degradant Cambuur in cruciaal duel om lijfsbehoud

14 mei 2023 om 12:00
Laatste update: 14 mei 2023 om 18:52

Vitesse en SC Cambuur trappen om 12.15 uur de drukke voetbalzondag af. Waar de bezoekers eigenlijk alleen nog maar om de eer spelen, staat er voor de Arnhemmers nog lijfsbehoud op het spel. 

Vitesse is na 31 speelrondes nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft slechts drie punten meer dan FC Emmen, dat zestiende staat. Tegen Cambuur kan de club een grote stap zetten in de missie om degradatie af te wenden. Dat gaat Vitesse proberen met Bartosz Bialek in de punt van de aanval. Hij zat vorige week zondag tegen Fortuna Sittard (2-0 nederlaag) nog op de bank. 

Cambuur degradeerde vorige week zaterdag officieel. Voor de ploeg van Sjors Ultee wacht zondagmiddag dus nog Vitesse, waarna de lantaarndrager nog speelt tegen Sparta en RKC Waalwijk. Ultee voert niet al te veel wijzigingen door ten opzichte van het duel van vorige week, maar haalt wel Calvin Mac-Intosh naar de kant. Marco Tol is zijn vervanger.

Opstelling Vitesse: Scherpen; Arcus, Flamingo, Isimat-Mirin, Wittek; Bero, Meulensteen, Van Ginkel; Manhoef, Bialek, Kozlowski
Opstelling Cambuur: Ruiter; Van Wermeskerken, Tol, Smand, Bangura; Breij, Hoedemakers, Van Kaam; Foor, Uldrikis, Balk

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!