Moedeloosheid neemt toe bij Vitesse: 'We balanceren al maanden op een dun koord'

Situatie bij Vitesse steeds benauwder: 'We balanceren al maanden op een dun koord'

8 mei 2023 om 14:52
Laatste update: 8 mei 2023 om 14:57

De mentaliteit van de Vitesse-spelers is op een dieptepunt beland, stelt trainer Philip Cocu. De Arnhemmers ontbreekt het aan scorend vermogen en smachten naar een doelpunt, dat zomaar een keerpunt kan zijn in de strijd om lijfsbehoud.

Vitesse speelt aankomend weekend tegen SC Cambuur, dat afgelopen weekend degradeerde uit de Eredivisie. "Cambuur heeft geen druk, bij ons staat het mes zogezegd op de keel", ziet Cocu. "Wij moeten zondag weer een volle bak hebben in GelreDome. We hebben de onvoorwaardelijke steun van de achterban nodig. En dan moeten we zelf de houding tonen van de laatste weken. Fanatisme. Daarbij is effectiviteit bijzaak. We moeten de fouten van de tegenstander een keer afstraffen", concludeert de coach tegenover de Gelderlander.

De nederlaag tegen Fortuna Sittard (2-0, red.) is tekenend voor het seizoen van Vitesse. "We balanceren echt al maanden op een dun koord. Het vertrouwen is broos. Nu zie je dat bij de treffer van Fortuna. Dan zakt de moed weg. Tegen NEC was dat anders. Wij scoorden en dat gaf een enorme boost voor het vertrouwen. Mentaal is dit een heel zwaar seizoen, met veel tegenslag. Eén moment kan zo een keerpunt zijn."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!