LIVE-discussie Vitesse Fortuna Sittard

LIVE-discussie: Vitesse met vertrouwde elf, Yilmaz-mysterie duurt voort

7 mei 2023 om 15:55
Laatste update: 7 mei 2023 om 16:01

Vitesse treedt zondagmiddag met dezelfde elf namen aan als in de vorige speelronde. Bij Fortuna Sittard ontbreekt Burak Yilmaz nog altijd, terwijl de geruchtenmolen rondom de Turkse speler op volle toeren draait. 

Vitesse wist in de vorige speelronde gelijk te spelen tegen Excelsior en trainer Phillip Cocu wijkt niet af van zijn basiself. Op de flanken moeten Million Manhoef en Kacper Kozlowski spits Mohamed Sankoh bedienen. Aanvoerder Matus Bero speelt achter de negentienjarige spits. 

Bij de bezoekers wordt Yilmaz nog altijd niet opgenomen in de selectie. De Turkse spits ontbrak in de laatste duels al voor Fortuna en zou volgens berichtgevingen uit eigen land bezig zijn om assistent-trainer van de bondscoach van Turkije te worden. Zelf meent de speler dat hij kampt met een blessure.

Vitesse en Fortuna staan met plek elf en twaalf in niemandsland in de Eredivisie. De twee ploegen staan echter gevaarlijk dicht bij de gevarenzone.

De opstellingen

Opstelling Vitesse: Scherpen, Arcus, Flamingo, Sankoh, Van Ginkel, Kozlowski, Meulensteen, Bero, Isimat-Mirin, Wittek, Manhoef.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur, Navarro, Cox, Córdoba, Bistrovic, Gladon, Pinto, Guth, Erdogan, Noslin, Embalo.