'Barça stelt concreet Messi-voorstel op en biedt 'één-plus-één-contract' aan'

'Barça stelt concreet Messi-voorstel op en biedt 'één-plus-één-contract' aan'

4 mei 2023 om 08:45
Laatste update: 4 mei 2023 om 09:35

FC Barcelona heeft een concreet plan opgesteld om Lionel Messi weer in de armen te sluiten. Het is een uitgemaakte zaak dat de Argentijn vertrekt bij Paris Saint-Germain, waardoor de Catalanen snel willen handelen.

Rekening houdend met de richtlijnen van La Liga, kan Messi voor een kwart van het salaris dat hij in zijn laatste seizoen bij Barcelona opstreek, terugkeren in Camp Nou. De 35-jarige aanvaller moet genoegen nemen met 25 miljoen euro bruto per seizoen, claimt SPORT. Netto zou Messi dan uitkomen op ongeveer dertien miljoen euro, vrijwel hetzelfde als grootverdiener Robert Lewandowski.

Barcelona wil Messi tot de zomer van 2025 vastleggen. Het Spaanse medium spreekt van een 'één-plus-één-contract': Messi blijft in ieder geval voor één seizoen bij Barça en heeft medio 2024 de eenzijdige optie om er nog een jaar aan vast te plakken. Barcelona beseft dat de operatie de nodige voeten in aarde heeft. De Catalanen kunnen de deal pas sluiten als er concessies worden gedaan. 

Barça moet zich houden aan de limieten die door La Liga zijn opgelegd. De huidige koploper van La Liga moet ruimte maken in het salarishuis, door spelers te verkopen of de salarissen van spelers met een lopend contract aan te passen.