Zwakke punt van Heitinga bij Ajax blootgelegd: 'Dat is zijn blinde vlek'

Zwakke punt van Heitinga bij Ajax blootgelegd: 'Dat is zijn blinde vlek'

1 mei 2023 om 18:18
Laatste update: 1 mei 2023 om 19:51

Volgens Gyuri Vergouw, schrijver van het boek De Strafschop, wordt er bij Ajax veel te weinig gebruik gemaakt van de penaltydata. Heel bewust, meldt hij aan het Algemeen Dagblad. Volgens de schrijver zijn er genoeg manieren om de strafschoppen te trainen.

Ajax is volgens Vergouw echt een club die achterloopt op het gebied van data in het voetbal. "Er is sprake van een ontkenningscultuur. Bij Ajax gebruiken ze de penaltydata wel bij de jeugd, maar worden die bij het eerste elftal weggehouden. Dat proefde ik onder Erik ten Hag al." Heitinga gaf eerder al aan dat hij niet had getraind op de penalty’s en dat hij het een loterij vindt.

Volgens Vergouw gaat de kijk op penalty’s en data ook niet veranderen met Heitinga aan het roer. "Is Heitinga een controlfreak? Dat kan niet als je dit volledig aan het toeval overlaat. Dit is zijn blinde vlek. Dan ga je sneller in de ontkenning zitten. Bij AZ zie je dat er nu sinds een paar weken op getraind wordt en met die halve finale tegen Anderlecht krijgen ze direct een beloning."