Sangaré sluit langer verblijf bij PSV niet uit

PSV moet rekening houden met vertrek: 'Na mijn vakantie kan er iets gebeuren'

29 april 2023 om 16:47

Ibrahim Sangaré sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen bij PSV speelt. De Ivoriaanse controleur zal in de zomer zijn tijd nemen om diverse opties te overwegen.

Persoonlijk klimt Sangaré uit een dalletje. Ruud van Nistelrooij zette de middenvelder een tijdje op de bank. "Het is sowieso niet het makkelijkste seizoen geweest, ook na de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke. De trainer heeft ons dat wel goed uitgelegd en ook dat het gedeeltelijk met de financiële stand van zaken bij de club te maken heeft", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

"Goed dat de topmensen bij de club dit in de gaten houden, want ik vind het net als iedereen fijn om wel gewoon m'n salaris te krijgen", grapt Sangaré, die in zijn hoofd nog niet bezig is met een exit bij PSV. "Mijn zaakwaarnemer informeert me zodra er iets concreet wordt. Vorig jaar hadden meerdere ploegen al belangstelling (waaronder Chelsea, red.), maar vond ik het allemaal te laat om nog een stap te maken."

"Ik wil graag een complete voorbereiding draaien bij een team waar ik voetbal", legt hij uit. "Het aanpassen aan de omgeving, misschien een andere speelstijl en een nieuw team kost altijd tijd. Die tijd moet je nemen. Dus na mijn vakantie kan er misschien iets gebeuren, maar ik ben hier ook gelukkig."