Ibrahim Sangaré wil de bekerwinst komende zondag prolongeren met PSV

Zelfkritische Sangaré wil bekereuforie opnieuw ervaren: 'Was helemaal geweldig'

29 april 2023 om 07:59
Laatste update: 29 april 2023 om 08:04

Ibrahim Sangaré voelt zich na een mindere periode weer de oude en is gebrand om komende zondag met PSV de beker te winnen ten koste van Ajax. De middenvelder was er vorig jaar ook bij toen de Eindhovenaren de Amsterdammers met 2-1 versloegen in De Kuip, en wil dat gevoel opnieuw beleven.

Sangaré is inmiddels weer basisspeler bij PSV en was afgelopen zondag met zijn teamgenoten veel te sterk voor Ajax: 3-0. De Ivoriaan vindt echter niet dat PSV die overwinning moet gebruiken in aanloop naar de bekerfinale. "Het resultaat van die wedstrijd moeten we op geen enkele manier meer meenemen. We moeten net zo hongerig en gretig zijn om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Vastberaden, dat is het goede woord. Die sfeer heb ik de hele week nog geproefd", zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

De 'honger' waar Sangaré over praat, miste hij de afgelopen weken soms in zijn eigen spel. "Juist daarom was ik dus boos op mezelf, maar misschien zijn er wat redenen aan te wijzen. Ik denk dat het reizen van en naar de nationale ploeg soms een forse belasting is, hoewel ik dolgraag voor het team speel. De voetbalkalender zit gewoon heel erg vol en als je op vrijdag terugkomt na een interlandtrip, moet je soms een dag later weer een wedstrijd spelen. Soms kiest een trainer rond die weken voor iemand anders. Ik zeg overigens niet dat dit nu dé oorzaak is, maar ik denk wel dat het meespeelt."

Komende zondag om 18.00 uur krijgt hij de kans om de bekerwinst met PSV te prolongeren, iets wat koste wat kost moet gebeuren. "Wat dacht je? Wij hebben nu de ervaring hoe het is om zo’n prijs te winnen en ik kan je vertellen: dat was vorig jaar helemaal geweldig. Dat moet ons helpen om nog gemotiveerder te zijn dan we toch al zijn."