'PEC verslapt niet na promotie'

PEC heeft tweede doel na promotie: 'Heb nog geen verslapping gezien'

27 april 2023 om 20:52
Laatste update: 27 april 2023 om 20:55

PEC Zwolle is al zeker van een plek in de Eredivisie, maar wil het seizoen ook afsluiten als kampioen. Trainer Dick Schreuder denkt dat zijn ploeg de resterende vier wedstrijden dan ook meer dan serieus neemt.

PEC gaat met 76 punten aan kop in de Keuken Kampioen Divisie, maar ziet Heracles Almelo op slechts drie punten achterstand. Schreuder is niet bezorgd dat de motivatie verdwenen is bij het al gepromoveerde PEC. "We hebben doel één gehaald en we willen nu door naar doel twee: de schaal", stelt de trainer tegenover RTV Oost. "Daarom moeten we morgen gewoon weer gefocust aan de aftrap staan en de wedstrijd winnen."

De Blauwvingers nemen het vrijdag op tegen FC Dordrecht. Van verslapping is geen sprake na het nodige gefeest. "Daar heb ik tijdens de trainingen niets van gemerkt. Ik heb ze gewoon heel scherp zien trainen deze week. Dat is nog geen garantie voor een goede wedstrijd, maar beter zo dan andersom."

Zwolle verloor eerder in het seizoen nog met 3-0 van Dordrecht. "Dat had met de restverdediging te maken. Daar moeten we extra scherp op zijn, want we weten dat ze snelle buitenspelers hebben. Ze zullen - net als iedereen - op de counter gaan spelen. Daar moeten we voor waken en ik moet zelf ook de ruimte gaan bespelen. Het is een mooie kans om te laten zien wat we kunnen, dus we zijn scherp", besluit Schreuder.