Blind en Martínez als leermeesters bij Ajax: 'Dat heb ik altijd enorm gewaardeerd'

Bogarde als leermeester bij Ajax: 'Daar was hij op trainingen altijd zo scherp op'

27 april 2023 om 10:47
Laatste update: 27 april 2023 om 13:01

Ajax-verdediger Youri Baas heeft veel gehad aan de lessen van Winston Bogarde, die tot vorig seizoen assistent-trainer was in Amsterdam. De twintigjarige vleugelverdediger heeft naar eigen zeggen eveneens veel geleerd van Daley Blind en Lisandro Martínez.

Baas staat voor zijn doorbraak in de hoofdmacht van Ajax en moet op de linksbackpositie concurreren met Jorrel Hato en Owen Wijndal. "Vorig seizoen heb ik heel veel geleerd van Winston Bogarde", vertelt Baas in gesprek met Voetbal International. "Bogarde is natuurlijk een geweldige verdediger geweest, net als Heitinga, maar allebei ook wel met verschillende stijlen."

"Heitinga heeft me veel geleerd, ook op tactisch gebied, terwijl Bogarde continu met de verdedigers bezig was om een bepaalde hardheid en meedogenloosheid over te brengen. Tijdens trainingen was hij daar altijd zo scherp op, dat was heel leerzaam", legt Baas uit. "Net zoals ik met Erik ten Hag – wat een geweldige trainer – en spelers als Lisandro Martínez en Daley Blind toch al niets te klagen had."

Baas stelt dat de Oranje-international en Argentijn er een andere speelstijl op nahouden, maar dat hij van beiden veel heeft geleerd. "Blind en Martínez spraken ook veel met me, probeerden me te helpen en dat heb ik altijd enorm gewaardeerd."