Gravenberch spreekt zich uit: 'Deze rol komt niet overeen met mijn verwachtingen'

Gravenberch spreekt zich uit: 'Deze rol komt niet overeen met mijn verwachtingen'

25 april 2023 om 10:23

Ryan Gravenberch spreekt zich uit over zijn toekomst bij Bayern München, waar hij meer speeltijd wil. De middenvelder wacht de situatie naar eigen zeggen af, maar is ontevreden met de speelminuten die hij krijgt onder Thomas Tuchel. 

Momenteel verliest Gravenberch de concurrentiestrijd op het middenveld en krijgt hij zijn enige kansen op de training van Der Rekordmeister. "Natuurlijk is dat balen. Ik wacht wel af. In het begin heb ik natuurlijk moeten wennen hier. Een nieuwe omgeving. Alles gaat zoveel sneller, soms voelden trainingen gewoon als wedstrijden. Het is de Europese top, je kan geen moment verzaken", vertelt de voormalig Ajax-speler aan Voetbal International. De Oranje-international kwam afgelopen zomer voor 18,5 miljoen euro over van Ajax, maar startte sindsdien maar in één Bundesliga-wedstrijd. 

Gravenberch kijkt de kat daarentegen niet meer uit de boom en spreekt zijn wens uit. "Voor mijn gevoel ligt dat wennen alweer een tijdje achter me. De concurrentie is groot en dat is logisch, maar ik voel tegelijkertijd ook dat ik meer wil spelen". Voor Gravenberch wacht een kansrijke periode wegens het drukke speelschema van Bayern. "We hebben heel veel wedstrijden kort achter elkaar, dus van veel trainingen om het af te dwingen is geen sprake. Het is gewoon hopen dat ik een kans krijg en dan wil ik het laten zien."

Zijn periode bij Bayern is nog niet om over naar huis te schrijven en het moet dan ook anders volgens Gravenberch. "Een jaar trainen en spelen op topniveau is mooi en leerzaam. Alhoewel spelen, het is vooral trainen. Dat moet volgend seizoen anders, dan wil ik echt weer wekelijks aan spelen toekomen. Ik heb nog niet met de clubleiding gesproken, dus wacht wel af en zie wel wat er gaat gebeuren. Maar het is wel duidelijk dat deze rol niet overeenkomt met mijn verwachtingen", zegt hij.

(edited)