Steijn beduusd door bizarre actie Sparta-assistent

Steijn beduusd door bizarre actie Sparta-assistent: "Dat kan gewoon niet"

24 april 2023 om 13:30

Maurice Steijn is niet blij met Jeroen Rijsdijk. De assistent-trainer van Sparta bemoeide zich in de slotminuten van het verhitte uitduel met FC Twente (3-3) met het spel door Julio Pleguezuelo neer te halen.

Steijn vindt dat Rijsdijk zich had moeten gedragen toen de verdediger van Twente het spel snel wilde hervatten. "Dat kan gewoon niet", reageert de Sparta-trainer voor de camera van ESPN. "Jeroen denkt nog steeds dat die bal uit was, maar dat was-ie helemaal niet. Hij heeft direct zijn excuses aangeboden, want hij weet dat dit gewoon niet hoort: punt. Geen AS Roma-praktijken hier, dat past niet bij ons."

Het bizarre incident deed sterk denken aan de actie van Roma-assistent Salvatore Foti in de Europa League-return tegen Feyenoord. De Italiaan trok Santiago Gimenez omver en kreeg rood. Die kleur kreeg Rijsdijk ook van scheidsrechter Joey Kooij te zien in Enschede. Kort daarvoor moest Shurandy Sambo ook al inrukken. Na zijn goal provoceerde hij de harde kern van Twente en kostte hem een tweede gele kaart.