Steijn boos na 'ongelooflijke' beslissing Kooij

Steijn boos na 'ongelooflijke' beslissing Kooij: 'Dat kan je toch niet verkopen?'

24 april 2023 om 09:12
Laatste update: 24 april 2023 om 10:09

Maurice Steijn was blij met het late punt dat Sparta pakte bij FC Twente, maar had achteraf toch genoeg reden tot klagen. Volgens de trainer was de rode kaart voor Shurandy Sambo 'ongelooflijk'.

Sambo maakte in de blessuretijd de 3-3 voor Sparta en vierde zijn doelpunt voor de harde kern van Twente, die hem daarop bekogelde met bekers bier. Scheidsrechter Joey Kooij vond het niet nodig om de wedstrijd te staken en gaf in plaats daarvan een tweede gele kaart aan de Spartaan. "Ik vind het ongelooflijk", foetert Steijn bij ESPN.

"We spreken met elkaar af dat er niets meer op het veld gegooid mag worden... Begrijp me niet verkeerd, het publiek van Twente vind ik echt waanzinnig. Maar wij scoren, mijn spelers worden met bier bekogeld en een van mijn spelers, die gewoon juicht naar de camera, krijgt geel. Dus in plaats van staken wordt mijn speler weggestuurd. Die begrijp ik niet helemaal."

Dat Sambo provoceerde, gaat er bij Steijn niet in. "Hij juicht naar de camera, dat zie ik spelers over de hele wereld doen. En nu wordt hij weggestuurd en er wordt verder niks met dat bier gedaan. Dat kan je toch niet verkopen, of wel? Voor mij is dit heel vreemd."