Wedstrijdverslag Juventus - Napoli

Napoli slaat toe in bizarre slotfase tegen Juventus, kampioenschap heel dichtbij

23 april 2023 om 22:55
Laatste update: 23 april 2023 om 23:30

Napoli heeft zondagavond aan het langste eind getrokken in de Serie A-topper tegen Juventus. De aanstaande landskampioen van Italië sloeg in de absolute slotfase toe via Giacomo Raspadori. 

De Napoli-motor begon de afgelopen weken wat te haperen. Het werd uitgeschakeld door AC Milan in de Champions League en ook de afgelopen twee competitieduels werden niet gewonnen. Tegen het verdedigend ingestelde Juventus ging het ook zeer moeilijk. 

In Turijn beperkte Juventus zich voornamelijk tot verdedigen, waarbij de focus overduidelijk lag op het onschadelijk maken van Victor Osimhen en Kvicha Kvaratskhelia. Juve-verdediger Federico Gatti nam die opdracht iets te serieus en sloeg de Georgiër met zijn vuist tegen zijn rug. De actie bleef opmerkelijk genoeg onbestraft. 

Pas twintig minuten voor tijd werd Napoli echt gevaarlijk, toen Osimhen naast schoot. Napoli leek steeds meer aanspraak te maken op de voorsprong, totdat Juve uit het niets toesloeg. Ángel Di María scoorde, maar zijn treffer werd uiteindelijk afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Even later ging er ook nog een streep door een treffer van Dusan Vlahovic, omdat de bal over de achterlijn was gegaan. 

In de derde minuut van de extra tijd werd er alsnog gescoord, maar dan door Napoli. Eljif Elmas gaf voor op Raspadori, die het net vond: 0-1. Door de zege in extremis is de eerste titel voor de Napolitanen in 33 jaar nu heel dichtbij. De koploper heeft met liefst zeventien punten voorsprong op nummer twee SS Lazio nog zeven wedstrijden te gaan.