Feyenoord verlaat Europa met opgeheven hoofd: AS Roma wint na verlenging

Feyenoord verlaat Europa met opgeheven hoofd: AS Roma wint na verlenging

20 april 2023 om 23:41
Laatste update: 20 april 2023 om 23:44

Het doek is gevallen voor Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van Arne Slot kon zich lang meten met AS Roma, maar in de verlenging ging het mis voor de Rotterdammers.

Gesteund door het kolkende Stadio Olimpico stoof Roma naar voren. Justin Bijlow moest al na drie minuten in actie komen op een schot van Lorenzo Pellegrini. Bryan Cristante zag een volley op zijn beurt rakelings over de lat scheren. Daarna kwam ook Feyenoord beter in de wedstrijd. Wat heet: Sebastian Szymanski kreeg een dot van een kans. De Pool stuitte met een harde knal van dichtbij op Rui Patrício.

Na het uitvallen van Georginio Wijnaldum na slechts twintig minuten liepen de gemoederen steeds hoger op. Aanvoerders Pellegrini en Kökçü kregen het even aan de stok, maar vooral Roma-assistent Salvatore Foti was het spoor bijster. Hij deelde aan de zijlijn een tikje uit aan Santiago Gimenez, waarna de Feyenoord-spits gretig naar de grond ging. Foti moest zijn bijzondere actie bekopen met een rode kaart. In het opstootje dat volgde kregen ook Timon Wellenreuther en Gimenez nog geel.

Patricio moest voor rust nog twee keer ingrijpen op pogingen van Szymanski en Kökcü, waarna de Rotterdammers na een verhitte eerste helft voldaan de kleedkamers konden opzoeken. Bij de start van de tweede helft werd echter meteen duidelijk dat het duel nog niet gespeeld was. Pellegrini raakte de paal, nadat Bijlow er nog net aanzat. Feyenoord hield zich desondanks goed staande in Rome, maar na een uur ging het toch mis. De ploeg van Slot kreeg de bal niet weg en via Jahanbakhsh schoot Spinazzola binnen.

Het was plots alle hens aan dek voor Feyenoord. Cristante leek er zelfs 2-0 van te maken, maar scheidsrechter Taylor floot terecht voor een duw tegen Gernot Trauner. De Eredivisie-koploper kwam met de schrik vrij en aan de andere kant was het een paar minuten later raak. Paixão kopte de gelijkmaker binnen en kreeg het Stadio Olimpico stil. 

Feyenoord beperkte zich daarna tot tegenhouden en dat leek succesvol. Tot Paulo Dybala in de 89e minuut zijn klasse toonde. De Argentijnse ster was niet fit genoeg om te starten, maar kon wel invallen. Hij draaide weg en klopte Bijlow. De keeper greep daarna nog goed in, waardoor er verlengd moest worden. Daarin veerde iedereen van Feyenoord al snel op, maar Gimenez schoot wat onbesuisd over.

Het bleek al snel een dure misser. Roger Ibañez raakte nog de paal, maar niet veel later brak Abraham door. Hij legde klaar voor El Sharaawy, die er 3-1 van maakte. Een wederopstanding bleef daarna uit. Pellegrini gooide het duel in het slot, terwijl Gimenez zijn frustraties uitte en nog rood kreeg. De droom van Feyenoord spat uiteen, maar de ploeg van Slot verlaat Europa met opgeheven hoofd. De Rotterdammers kunnen zich nu richten op het binnenhalen van de landstitel.

Roma neemt het in de halve finale van de Europa League op tegen Bayer Leverkusen. De Duitsers waren met 1-4 te sterk voor Union Sint-Gillis. Onder meer Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong scoorden.