"Ik blijf Ajacied, maar terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie"

"Ik blijf Ajacied, maar terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie"

19 april 2023 om 09:17

Joël Veltman zal deze zomer niet terugkeren naar Ajax. De 31-jarige verdediger weet dat zijn naam voorzichtig in verband werd gebracht met de Amsterdammers, zeker doordat zijn contract bij Brighton & Hove Albion afloopt.

Veltman richt zich eerst op het seizoensslot. "En als ik daarna bij Brighton kan blijven, dan ben ik happy, maar ik sta ook open voor andere opties. Ik heb het goed naar mijn zin in Engeland, maar Italië of Spanje zou ook mooi zijn. Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie", zegt de ex-Ajacied tegen Voetbal International.

"Mijn naam, en ook die van Kenny Tete, werden in de afgelopen periode weleens gekoppeld aan Ajax, misschien vanwege de blessure van Devyne Rensch en omdat Jorge Sánchez kritiek kreeg, maar er is nooit contact geweest met Ajax", vertelt Veltman. "Ik blijf Ajacied en blijf de club volgen, maar ik voel me nu top en ben op een leeftijd dat ik nog een keer een mooi contract in het buitenland kan tekenen. Die kans zal op mijn 34ste weer kleiner zijn. Ik ben benieuwd naar mijn opties na dit seizoen. Zeker als we echt geschiedenis schrijven met Brighton."

De ploeg van manager Roberto De Zerbi staat momenteel zevende in de Premier League en treft zondag Manchester United in de halve finale van de FA Cup. Veltman is een vaste waarde. "Ik ben altijd iemand geweest die het uiterste uit zichzelf wil halen, maar bij Ajax legde ik mezelf misschien wel te veel druk op. Nu heb ik meer rust in mijn hoofd. Ik ben 31 en ik weet wat ik kan. Het is nu zo van: Maak je niet druk, Joël, je gaat gewoon een goede wedstrijd spelen."

"In Engeland is een Veltmannetje, waar het in Nederland vaak over ging, ook helemaal niet aan de orde. Ik begon in dat opzicht bij Brighton met een schone lei en heb niet voor niets meer dan honderd officiële wedstrijden gespeeld in drie seizoenen", besluit de rechtsback.