Feest op Het Kasteel: Sparta walst ook over kansloos Heerenveen heen

15 april 2023 om 22:51

Sparta ligt perfect op koers voor het behalen van de vierde plek in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn wist zaterdagavond ook een indrukwekkende overwinning op sc Heerenveen neer te zetten: 4-0.

Dat Sparta de wedstrijd zou winnen werd al vroeg duidelijk, al bood het openingskwartier weinig spektakel. Pas na de twintigste minuut greep Sparta steeds meer controle. Doelman Xavier Mous van Heerenveen ontsnapte bij een corner van Sparta, maar keerde daarna wel een schot van Vito van Crooij. Mous had geen antwoord op een wereldpoeier van Mica Pinto, die verwoestend uithaalde: 1-0.

Sparta, zonder de zieke Steijn, kreeg de overwinning min of meer in de schoot geworpen van Heerenveen, dat aanvallend onmachtig was in Rotterdam en nergens aanspraak op maakte. Kort na rust werd Mous voor de tweede keer geklopt bij een van richting veranderd schot van Younes Namli.

Shurandy Sambo gooide de wedstrijd vlak voor de slotfase definitief in het slot met de 3-0, waarna Van Crooij de wedstrijd wat extra glans gaf met de 4-0. Dat was nadat Sydney van Hooijdonk een vrije trap over het Sparta-doel geschoten had.

De kans dat Sparta volgend seizoen Europa ingaat wordt met de week groter. Het gat met nummer vier AZ is nog maar twee punten, al moeten de Alkmaarders nog een wedstrijd spelen. FC Twente staat op één punt achterstand, maar heeft ook nog een wedstrijd tegoed.