Kraay na Mislintat-onthulling: 'Ward heeft dan niet echt op poleposition gelegen'

Kraay onder de indruk: 'Hij kent elke speler van Ajax O18 en Jong Ajax al'

12 april 2023 om 11:30
Laatste update: 12 april 2023 om 11:59

Sven Mislintat heeft direct al een goede indruk gemaakt op Hans Kraay junior. De verslaggever van ESPN stond dinsdag oog in oog met de kersvers directeur voetbalzaken van Ajax.

Namens ESPN mocht Kraay Mislintat ongeveer tien minuten lang interviewen. Bij Voetbalpraat vertelt de verslaggever over zijn ontmoeting met de Duitser. "Hij is al minimaal zes weken elke dag bezig met Ajax. Ik hoorde ook dat hij elke speler van Ajax O18 en Jong Ajax al kent. Daarnaast heeft hij lijstjes met vervangers, voor het geval er spelers vertrekken. Als hij net als vorig seizoen honderd miljoen uit kan gaan geven, dan denk ik dat er iets betere spelers komen dan afgelopen jaar."

Doordat Mislintat zich al weken bezig is met Ajax, twijfelt Kraay of Julian Ward daadwerkelijk de gedoodverfde opvolger van Marc Overmars was. "Dat hij al even bezig is, zal ook wel aangeven dat Julian Ward niet zo heel erg op pole position heeft gelegen."

Toch kijkt Kraay ook met een kritische blik naar Mislintat. "Ik kan hem wel een hele interessante man vinden, maar hij heeft zich als technisch directeur niet op een langere termijn bewezen. Hij zal dat nog helemaal moeten doen. Hij heeft natuurlijk een groot netwerk en Diamantaugen, maar hij moet het nog laten zien."