'Feyenoord neemt maatregelen na Klassieker-schandaal en draait kaartverkoop terug'

'Feyenoord grijpt in na uit de hand gelopen Klassieker en moet fans teleurstellen'

6 april 2023 om 09:20
Laatste update: 6 april 2023 om 16:56

Feyenoord heeft direct maatregelen genomen na het schandaal in de beker-Klassieker, zo meldt 1908. De Rotterdammers gaan Vak Z sluiten bij het Europa League-treffen met AS Roma, terwijl de club al kaarten heeft verkocht voor die tribune.

Het verhaal is inmiddels bekend: tijdens de beker-Klassieker kreeg Davy Klaassen een aansteker op zijn hoofd, waardoor hij een hoofwond opliep. Daarnaast werd de wedstrijd ook stilgelegd nadat er door vuurwerk een rookgordijn ontstond. Feyenoord heeft daardoor direct maatregelen genomen voor het treffen met AS Roma. Vak Z, dat zich aan de rand van het veld bevindt, blijft bij nader inzien leeg.

Feyenoord hoopt op die manier een nieuw incident te voorkomen. De Rotterdammers hebben wel al kaarten verkocht voor Vak Z tegen Roma, maar dat gaan ze dus terugdraaien. Het is nog niet duidelijk welke regeling de koploper van de Eredivisie precies wil gaan treffen. Tijdens het duel in de kwartfinale van de Europa League zullen er ook weer netten hangen in het stadion. De wedstrijd staat precies over een week op de rol.