Aboutaleb over incident tijdens Klassieker

Aboutaleb: 'Buitengewoon schokkend, dit is ongelooflijk schadelijk voor Feyenoord'

6 april 2023 om 08:18
Laatste update: 6 april 2023 om 08:27

Ahmed Aboutaleb is geschrokken van het incident dat woensdagavond plaatsvond tijdens de Klassieker in De Kuip. De burgemeester van Rotterdam onderstreept een zorgwekkende trend en stelt dat de schade voor Feyenoord enorm is.

"Het is teleurstellend dat het nodig was om vanuit het publiek kennelijk een aansteker naar het hoofd van Davy Klaassen te gooien", aldus Aboutaleb in gesprek met Rijnmond. "Het was terecht dat de scheidsrechter de wedstrijd even staakte om de gemoederen te kalmeren. Een nare episode in het Nederlandse voetbal", zo vat de burgemeester het incident samen.

Voor de zevende keer dit seizoen werd een wedstrijd gestaakt op de Nederlandse velder. Aboutaleb maakt zich zorgen. "Ik vind het buitengewoon schokkend dat sommige mensen bevangen worden door emoties, of weet ik veel wat, en dan overgaan tot zulke acties. Dit is ongelooflijk schadelijk voor Feyenoord en het Nederlandse voetbal."

Onlangs liet Aboutaleb zich nog uit over een toekomstig scenario waarbij uitfans eventueel weer welkom zijn tijdens de Klassieker. "Ik voorzie een heel ingewikkelde discussie. In de gemeenteraad heb ik gezegd dat ik open sta voor een experiment. Ik was er vandaag bij en ga met een bijzonder nare bijsmaak naar huis."