Wieffer over het incident in de Klassieker

Wieffer hekelt Feyenoord-fan: 'Je kan fanatiek zijn en een club haten...'

5 april 2023 om 23:55
Laatste update: 6 april 2023 om 07:12

Mats Wieffer spreekt na de verloren Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker van een 'treurige avond'. Dat heeft alles te maken met het incident waarbij Davy Klaassen geraakt werd door een voorwerp.

"Ik denk dat het een treurige avond is voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt", begint Wieffer na afloop bij ESPN. "Wat het meest treurig is? Dat er een, ik mag het misschien niet zeggen, idioot is die dat gooit. Dat vind ik wel schandalig." De middenvelder benadrukt dat Feyenoord na de hervatting nog dolgraag volle bak wilde gaan om de wedstrijd te kantelen. "Al met al hebben we veel kansen gehad, vandaag zat het even niet mee."

Na het incident werd het duel enige tijd gestaakt. "Een onderbreking helpt niet, maar ik denk dat we toch goed uit de kleedkamer kwamen", aldus Wieffer. "Maar het was niet lekker. Je wordt uit je ritme gehaald, je benen worden stijf. Ik denk alleen niet dat het invloed op de uitslag heeft gehad."

"Wat ik denk als ik op het veld sta? Waarom moet het zo?", reageert Wieffer desgevraagd. "Je kan fanatiek zijn en misschien een club haten... Ik snap dat er rivaliteit is, maar om dingen te gooien... Met de aanstekers die werden gegooid kan je mensen verwonden, en dat gebeurde ook."