Te Kloese stapt namens Feyenoord naar voren: 'Excuses naar Davy Klaassen'

Ajax en Feyenoord wilden doorspelen: 'Daar wil ik Ajax voor bedanken'

5 april 2023 om 23:12
Laatste update: 6 april 2023 om 07:14

Dennis te Kloese, algemeen directeur bij Feyenoord, heeft gereageerd op het bizarre incident tijdens de Klassieker. De bestuurder biedt zijn excuses aan Ajax en in het bijzonder Davy Klaassen aan.

Te Kloese wordt bij ESPN gevraagd om de avond in een paar woorden samen te vatten. "Bijzonder slecht. Ik zou me willen aansluiten bij de woorden van John de Wolf, om maar iets te zeggen zonder krachttermen te gebruiken, maar het was bijzonder teleurstellend op alle fronten." Aan het begin van de tweede helft werd de wedstrijd gestaakt, nadat Davy Klaassen door een voorwerp vanaf de tribunes was geraakt. "Ik denk dat we met de grootste illusie naar binnen gaan."

Volgens Te Kloese was het incident debet aan de nederlaag van Feyenoord. "De energie ging er ongelooflijk uit. Dat is niet om iets goed te praten, want ik sta hier niet om iets goed te praten. Mijn excuses gaan uit naar Davy Klaassen." De directeur vertelt dat hij Klaassen al persoonlijk heeft gesproken. "Ik denk dat dat heel correct is. Het veld is heilig. Spelers moeten zich op het veld altijd veilig voelen. Buiten het veld kan het grimmig zijn, dat weten we, maar dat kan nooit ten koste van een speler gaan. Excuses van ons zijn op z'n plaats."

De wedstrijd werd toch hervat. "Dat is tussen beide ploegen afgesproken", aldus Te Kloese. "Daar wil ik Ajax voor bedanken." De dader is intussen opgepakt. "Een van de positieve punten is dat hij is opgepakt en dat we meteen hebben kunnen ingrijpen. De sancties zullen zeker niet mals zijn, want dit doet heel veel schade aan de club. Wij dachten na de vorige Klassieker een van de netten weg te kunnen halen voor het camerazicht. Nu blijkt dat het niet kan. Dat is een trieste en harde constatering."