Hiddink tipt 'buitengewone' Simons: 'Nog een paar jaar bij PSV blijven'

Hiddink adviseert 'buitengewoon talent' Simons: 'In Parijs te veel op de bank'

4 april 2023 om 19:25

Guus Hiddink voorspelt Xavi Simons een mooie carrière, maar een terugkeer naar Paris Saint-Germain komt te vroeg. De 76-jarige Varssevelder adviseert het negentienjarige toptalent nog een paar jaar bij PSV te blijven.

Hiddink vertelt in een interview met Mundo Deportivo over Simons. "Ik heb hem vaak gezien en heb hem op enkele trainingen van PSV ontmoet. Ik denk dat hij een buitengewoon talent heeft, maar hij moet geduld hebben. Op deze leeftijd is het volkomen normaal om ups en downs te ervaren", stelt de voormalig coach van de Eindhovenaren. "Zijn progressie is in ieder geval veelbelovend. Een paar jaar in Nederland spelen kan hem goed doen."

Hiddink is er wel van overtuigd dat Simons uiteindelijk de stap naar een topcompetitie gaat zetten. "Natuurlijk. Nederland is interessant voor jonge spelers die willen groeien en volwassen willen worden. Daar is het een ideale plek voor. Als spelers 25 of 26 jaar zijn, is het normaal dat ze naar andere bestemmingen zoeken en doorstromen naar de Premier League - zoals in het geval van Cody Gakpo - of naar andere grote competities."

Nu vindt Hiddink het echter nog te vroeg voor een terugkeer naar PSG, dat de spelmaker voor twaalf miljoen euro kan oppikken bij PSV. "Zolang PSG wordt geregeerd door de grote sterren, denk ik dat Xavi Simons niet veel ruimte heeft. Ik raad het niet aan. Je zou het mis hebben als je nu terug zou willen. Ik raad hem aan om nog een paar jaar te blijven waar hij nu is. Op zijn leeftijd, hij is negentien jaar, is het belangrijkste dat hij speelt en zich belangrijk voelt. In Parijs denk ik dat hij te veel minuten op de bank zou doorbrengen."