Lang geeft visitekaartje bij Koeman af met glansrol: 'Mijn goals waren belangrijk'

Lang geeft visitekaartje af bij Koeman in zege: 'Horen niet thuis in play-offs'

3 april 2023 om 00:05
Laatste update: 3 april 2023 om 12:41

Noa Lang was van grote waarde in het duel tussen Club Brugge en KV Mechelen en nam twee van de drie goals voor zijn rekening. De Oranje-afvaller doet met zijn hoofdrol in de 0-3 zege een gooi naar een oproep voor het Nederlands elftal, maar blijft nuchter

Lang was na tien minuten belangrijk voor Brugge, dat zich op de vijfde plek van de Belgische competitie bevindt. De Blauw-Zwarten kregen een strafschop, die de flamboyante vleugelspeler wist te benutten en kort daarna was het alweer raak. Lang zette zijn ploeg op 0-2, waarna teamgenoot Brandon Mechele de wedstrijd in het slot gooide met de derde treffer van de wedstrijd. Brugge blijft zo in de race om een plek in de Belgische top-vier, die recht geeft op deelname aan de play-offs om Champions League-voetbal.

Lang blijft met beide benen aan de grond tegenover Sporza. "Mijn doelpunten waren erg belangrijk, maar er is nog geen reden om heel blij te zijn. Er wachten nog drie belangrijke wedstrijden. Wij zijn geen club die thuishoort in de Europe Play-Off, dus we moeten nog vol aan de bak", vertelt de buitenspeler over de huidige klassering van Brugge. De club loopt twee punten achter op nummer-vier KAA Gent.

Club Brugge kan de terugkeer van vorm bij Lang goed gebruiken richting de ontknoping van het Pro League-seizoen. De 23-jarige Lang kende een vormdip en zat niet in de selectie van Oranje-bondscoach Ronald Koeman voor de duels met Frankrijk en Gibraltar. De vleugelspeler maakte zijn laatste minuten in het Oranje-tenue onder diens voorganger Louis van Gaal. Lang speelde toen zeven minuten mee in de kwartfinale tegen Argentinië, maar had verder geen significante rol in het Nederlands elftal.