AZ-speler bij genomineerden voor Speler van de Week in Conference League

Mooi compliment: AZ-speler genomineerd voor Speler van de Week Conference League

10 maart 2023 om 08:27
Laatste update: 10 maart 2023 om 08:33

Jesper Karlsson is in de race om Speler van de Week te worden in de Conference League. De Zweed van AZ werd door de UEFA genomineerd na zijn geweldige optreden in de uitwedstrijd tegen SS Lazio.

De aanvaller van de Alkmaarders produceerde allebei de assists tijdens de 1-2 overwinning in de Italiaanse hoofdstad. Verder was hij gevaarlijk met overtuigende dribbels en strakke voorzetten. De verdediging van Lazio leek Karlsson maar niet te kunnen vangen en dat kostte ze uiteindelijk ook de overwinning. Zijn concurrenten voor de prijs zijn Michail Antonio (West Ham United), Vlaidimír Weiss (Slovan Bratislava) en Antonio Milic (Lech Poznan).

Voor de Speler van de Week in de Europa League vissen de Feyenoorders achter het net. Daar zijn Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen), Paulo Dybala (AS Roma), Bruno Fernandes (Manchester United) en Victor Boniface (Union Sint-Gillis) de kanshebbers. De UEFA kiest dus ook niet voor Wout Weghorst, die met een doelpunt erg belangrijk was voor de 4-1 zege van Manchester United op Real Betis.