FC Groningen wint voor het eerst sinds 23 oktober 2022 weer een wedstrijd

25 februari 2023 om 18:19

FC Groningen heeft de horrorreeks weten te verbreken tegen Excelsior. Voor het eerst sinds 23 oktober 2022 won de Trots van het Noorden weer eens een wedstrijd: het werd thuis 3-0 tegen een zwak Excelsior.

Na het ontslag van Frank Wormuth, die zijn ex-werkgever voor de rechter gedaagd heeft, won Groningen geen wedstrijd meer en werd er in de beker zelfs verloren van Spakenburg. Trainer Dennis van der Ree heeft het nog niet op de rit kunnen krijgen, maar heeft door de zege op Excelsior eindelijk wat lucht gekregen.

Excelsior begon slecht aan de wedstrijd. Of anders gezegd: Groningen startte ijzersterk omdat Johan Hove al na dertien minuten raak schoot en zijn eerste doelpunt in de Euroborg maakte. Dat het voor de rust niet al beslist was, mocht Groningen zichzelf kwalijk nemen. Het kreeg kansen via Delaho Irandust, Ricardo Pepi en Elvis Manu, maar die hadden het vizier nog niet op scherp staan.

Irandust, de aangever bij de 1-0, was na rust ook betrokken bij de 2-0 van Pepi, die met zijn tiende goal voor Groningen de dubbele cijfers behaalde. En toen Liam van Gelderen de 3-0 binnenknalde, was het definitief gedaan voor Excelsior, dat een totale offday had. Een mooi moment in de tweede helft was de rentree van Jetro Willems, die zoals aangekondigd een half uur speeltijd kreeg.

Groningen won voor het laatst op 23 oktober 2022 in de wedstrijd tegen PSV. Daarna werd er niet meer gewonnen, maar door de zege op Excelsior is het wel van de laatste plaats af. SC Cambuur is de nieuwe hekkensluiter.