Van Nistelrooij gebeten hond bij PSV na uitschakeling: 'Een gebrek aan lef'

Van Nistelrooij krijgt ervan langs: 'Onervaren coach die weigerde lef te tonen'

24 februari 2023 om 07:38
Laatste update: 24 februari 2023 om 10:31

PSV, Ruud van Nistelrooij, maar vooral de doorgeslagen supporter worden niet gespaard in de Nederlandse pers de ochtend na de mislukte wederopstanding tegen Sevilla FC. De uitschakeling van de Eindhovenaren deed er niet meer toe door het gedrag van een van de fans van de club.

In de eerste helft en vooral in de beginfase liet PSV nog vlagen zien van een energieke ploeg, spotte ook De Telegraaf. "De Brabanders legden veel energie in de wedstrijd, maar het raffinement in de zestien ontbrak en een echt grote kans wist PSV in de eerste helft niet af te dwingen. Dmitrovic maakte bij de paar momenten dat hij in actie moest komen voor rust geen heel overtuigende indruk, maar PSV slaagde er onvoldoende in hem op de proef te stellen."

Uiteindelijk ging het na afloop van de wedstrijd vooral over één ding, de aanval van de PSV-supporter op doelman Marko Dmitrovic. Ook het Algemeen Dagblad spreekt schande van de actie. "Hij was zomaar het veld opgerend in een fase waarin PSV misschien nog een sportief wonder had kunnen realiseren, maar wat deed dat er na afloop nog toe. Sportief was er voor PSV ook geen reden om tevreden te zijn, hoewel het daar na de wedstrijd nauwelijks nog om ging."

Ook Trouw zag de avond gedomineerd worden door de actie van de supporter, maar had ook nog wat harde woorden over voor trainer Van Nistelrooij. "Het was al een treurig avondje voor PSV dat het volledig aan zichzelf en het gebrek aan lef van de coach had te danken dat het werd uitgeschakeld door Sevilla, toen kort voor tijd een supporter van de Eindhovense club het veld oprende. De onervaren coach die in wonderen zei te geloven, weigerde zijn ploeg een uur lang uit te rusten met de benodigde wapens."