Luuk de Jong baalt van puntenverlies PSV tegen FC Utrecht

Frustraties in PSV-kamp: 'Dit doet me pijn, ik wil gewoon prijzen winnen'

19 februari 2023 om 17:09
Laatste update: 19 februari 2023 om 19:29

Luuk de Jong baalt als een stekker van het puntenverlies van PSV. De Eindhovenaren kwamen zondagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht.

Na afloop liep De Jong samen met Joey Veerman en Guus Til mokkend het veld af. "Dat ging over dat we 1-2 voorkomen en niet volwassen genoeg zijn om het dicht te gooien en het uit te spelen", zegt de spits tegen ESPN. "Volwassen, hoe moet je het noemen... Ook als we hadden gewonnen was ik nog steeds boos geweest over dat soort momenten. We moeten slimmer zijn."

De Jong erkent dat PSV een pas op de plaats doet in de titelstrijd, al gooit hij de handdoek allesbehalve in de ring. "Er is in deze competitie niet één team die de leiding neemt, iedereen verliest punten. Alleen wij verliezen er veel te veel. Wij staan niet op de plek waar we willen staan", is de aanvaller helder over de huidige vierde plaats van PSV. 

"Het liefst win ik elke wedstrijd zonder te scoren", vervolgt hij. "Ik wil gewoon wedstrijden winnen. Dit doet me pijn, ik wil gewoon prijzen winnen. Elk puntenverlies doet pijn."