Nieuwe dreun voor PSV na gelijkspel bij FC Utrehct

Nieuwe dreun voor PSV: FC Utrecht snoept Eindhovenaren punten af

19 februari 2023 om 16:27
Laatste update: 19 februari 2023 om 16:30

PSV heeft duur puntenverlies geleden in de titelstrijd in de Eredivisie. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht.

PSV moest het zonder zijn zieke trainer Ruud van Nistelrooij en steunpilaar Ibrahim Sangaré stellen in de Domstad. Het eerste kansje was desondanks voor de Eindhovenaren, maar Luuk de Jong schoot in de handen van Vasilis Barkas. Verder was het in de rommelige openingsfase wachten op echte mogelijkheden. Uiteindelijk brak Othmane Boussaid de wedstrijd open. Hij kreeg de bal voor de voeten na een hoekschop en schoot heerlijk raak: 1-0.

De goal kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen, maar de Domstedelingen roken bloed. Na een snelle counter zag Taylor Booth zijn inzet gekeerd door Walter Benitez en niet veel later wist Sander van de Streek net niet Anastasios Douvikas te bereiken. PSV oogde even aangeslagen, maar herpakte zich. Vier minuten voor rust maakte Johan Bakayoko gelijk, na een prima aanval via Xavi Simons en De Jong. Ook Mauro Júnior kreeg nog veel vrijheid, maar zijn schotje was te slap.

In de tweede helft kwam PSV al snel weer met de schrik vrij. Tijdens een flipperkast voor het doel van Benítez kregen Booth en Van der Maarel de bal er echter niet in. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. De Jong trof in de rebound doel na een schot van Bakayoko. De vlag ging even omhoog voor buitenspel, maar daar was geen sprake van.

PSV leek daarmee definitief orde op zaken te hebben gesteld, maar niets was minder waar. Het antwoord van de thuisploeg volgde via Van de Streek, die zich vrij speelde en met wat geluk raak schoot. Het was een domper voor PSV, dat ongewenst in een vechtwedstrijd belandde. Dat nam Brantwaithe iets te letterlijk. Hij mocht niet klagen met een gele kaart na een stevige charge op Douvikas.

PSV wist dat het weinig op zou schieten met een remise en baalde toen Sean Klaiber een bal van Mwene voor de lijn weghaalde. Barkas tikte een halve omhaal van Guus Til uit het doel, terwijl de middenvelder ook nog de paal raakte. Utrecht, waar Bart Ramselaar zijn rentree nog maakte, doorstond de Eindhovense storm en dat betekent een nieuwe dreun voor PSV na de nederlaag bij Sevilla.

De ploeg van de afwezige Van Nistelrooij raakt bovendien verder achterop in de titelstrijd. Koploper Feyenoord heeft nu zes punten meer.