Pascal Jansen na Feyenoord - AZ

Jansen ging verhaal halen na gelijkmaker Feyenoord: 'Heb het gevraagd in de rust'

19 februari 2023 om 07:40

AZ-trainer Pascal Jansen is halverwege de verloren topper tegen Feyenoord (2-1) verhaal gaan halen bij scheidsrechter Dennis Higler. Marcus Pedersen maakte vlak voor de gelijkmaker van Alireza Jahanbakhsh hands, maar er werd niet ingegrepen.

AZ kwam in De Kuip na zeventien minuten spelen op voorsprong, dankzij een eigen doelpunt van Javairo Dilrosun. Vlak voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Jahanbakhsh kopte fraai binnen. Even daarvoor beroerde Pedersen de bal echter met zijn arm, zo zag ook Jansen vanaf de zijlijn. "Ja, ik heb het gezien. Ik heb het ook even gevraagd aan de scheidsrechter in de rust", vertelt de oefenmeester na afloop voor de camera’s van ESPN. 

"Hij had het beoordeeld als een bal die op zijn arm viel, tot twee keer toe, maar met de arm langs het lichaam. Ik zie hem hier", aldus Jansen, die het moment afgespeeld ziet worden tijdens het interview. "Ik denk dat je voor die eerste keer misschien alsnog kan ingrijpen."

Jansen is ook kritisch op zijn eigen ploeg. "Je speelt een stevige uitwedstrijd, in een volle Kuip. Daar moet je volgens mij dan van gaan genieten. Dat hebben we iets te weinig gedaan en we hebben iets te weinig laten zien. Maar dan nog, je staat vlak voor tijd op 1-1. Dan moet je gewoon met 1-1 de bus instappen."