Twijfels over Madueke-transfer: 'Ik snap Chelsea niet'

Onbegrip door Madueke-move: 'Gek, PSV krijgt veel geld, maar snap Chelsea niet'

20 januari 2023 om 07:56

John van 't Schip snapt niet dat Chelsea Noni Madueke op gaat pikken bij PSV. De analist ziet dat The Blues al meer dan genoeg opties op de flanken hebben, terwijl de spitspositie dun bezet is op Stamford Bridge.

Donderdag werd duidelijk dat Madueke voor minimaal 35 miljoen euro de overstap naar Chelsea maakt. In de studio van Viaplay laat Van 't Schip zijn licht schijnen over die transfer. "Madueke is een fantastische speler. PSV krijgt ook veel geld voor hem, maar eerlijk gezegd snap ik Chelsea niet. Ze hebben Sterling en Ziyech al die het nu goed doen. Daarnaast zijn Christian Pulisic en die Oekraïner (aanwinst Mykhaylo Mudryk, red.) er ook nog."

Van 't Schip ziet juist dat Chelsea behoefte heeft aan een nieuwe spits. "Een type als Didier Drogba of Diego Costa, die ze in het verleden ook hadden. Kai Havertz is in mijn ogen namelijk geen echte nummer 9. Het huren van João Félix hebben ze ook lekker gedaan... Hij is volgens mij de eerste drie wedstrijden geschorst. Dan kopen ze nu Madueke, met al die spelers die ze op de flanken al hebben."

"Ik vind het gek beleid, eerlijk gezegd. Ik hoop voor Madueke dat hij veel aan spelen toe gaat komen en fit blijft, want het is een fantastische speler. In de Premier League zijn er genoeg wedstrijden, misschien willen ze hem wel langzaam brengen."