'Groot nieuws: Chelsea komt over de brug en neemt Madueke over van PSV'

19 januari 2023 om 16:57
Laatste update: 19 januari 2023 om 18:07

Groot nieuws uit Eindhoven: Noni Madueke gaat PSV verruilen voor Chelsea, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De zaak is in een stroomversnelling gekomen.

Het openingsbod van Chelsea, dat naar verluidt dertig miljoen euro bedroeg, werd door PSV naar de prullenbak verwezen. The Blues kwamen deze week met een nieuw bod en het verzoek om de twintigjarige Engelsman per direct over te nemen. PSV is akkoord gegaan met het tweede bod van Chelsea.

Madueke wil volgens het ED en VI zelf graag naar Stamford Bridge en PSV honoreert die wens. De Eindhovenaren incasseren tussen de 35 en veertig miljoen euro voor de buitenspeler. Als de bonussen gehaald worden, houdt PSV veertig miljoen euro over aan de transfer.

Op korte termijn zal Madueke zich melden voor de medische keuring in Londen. Na Cody Gakpo slaat PSV voor de tweede keer deze winter een financieel grote slag. Sportief gezien is het verlies van beide aanvallers een aderlating voor de Eindhovense club.

Bij Chelsea zal Madueke de concurrentiestrijd aan moeten gaan met onder meer Hakim Ziyech, Raheem Sterling en aanwinsten Mykhaylo Mudryk en João Félix. PSV zoekt ondertussen de markt op naar een vervanger voor Madueke. De club heeft bij Villarreal geïnformeerd naar de mogelijkheden om Arnaut Danjuma tot het einde van het seizoen te huren.

Madueke maakte in de zomer van 2018 de overstap vanuit de jeugd van Tottenham Hotspur. Op 19 januari 2020 debuteerde hij tegen VVV-Venlo in de hoofdmacht. Mede door blessureleed kwam hij in precies drie jaar tot slechts 79 officiële wedstrijden voor PSV. Daarin maakte hij twintig doelpunten en was hij veertien keer aangever.