Klopp prijst Gakpo de hemel in

Klopp prijst Gakpo de hemel in: "Dat zegt veel over hem"

6 januari 2023 om 19:32
Laatste update: 6 januari 2023 om 20:32

Jürgen Klopp prijst Cody Gakpo. Niet alleen omdat hij in januari de overstap naar Liverpool gemaakt heeft, ook omdat de club er op de ranglijst niet heel goed voor staat.

"Er waren makkelijkere momenten om naar Liverpool te komen", aldus Klopp. "Vorig jaar in januari waren we nog niet gekwalificeerd voor de Champions League, maar zag het er naar uit dat dat zou gebeuren. Dit jaar kunnen we dat niet garanderen, maar Cody heeft er nooit naar gevraagd. Van tijd tot tijd vragen spelers: denk je dat je de Champions League kunt halen? Maar hij kan zelf de ranglijst zien, dus hij wist dat het een moeilijke beslissing zou worden. Ik vind het goed dat hij niet op een rijdende trein wil springen, maar de trein wil duwen. Dat is fijn voor hem, want het helpt je in je leven."

"Spelers weten hoe groot Liverpool is, maar ze krijgen ook het gevoel dat we dicht bij elkaar staan. We zien het als een familie en dat is echt zo. We zingen verjaardagsliedjes voor iedereen, iedereen krijgt bloemen op het juiste moment, we vergeten het persoonlijke niet en dat is wat Virgil van Dijk hem waarschijnlijk heeft verteld", aldus Klopp over Gakpo.

Klopp beaamt dat het beter kan met Liverpool. "Maar iedereen weet dat we vechten met alles wat we hebben. Deze momenten zijn altijd zwaar en ik vind het heel fijn dat Gakpo vrij snel besloot dat dit de juiste club is voor hem. Dat zegt veel over hem."