Te Kloese maakt verandering bij Feyenoord bekend: geen technisch directeur meer

15 december 2022 om 10:25

Feyenoord gaat geen technisch directeur meer aanstellen. Dat bevestigt algemeen directeur Dennis te Kloese. De opvolger van Frank Arnesen gaat in De Kuip aan de slag als technisch manager.

"Er komt geen nieuwe technisch directeur, we hebben gekozen om voortaan met de functie van technisch manager te werken", vertelt Te Kloese aan RTV Rijnmond. Die technisch manager is nog niet gevonden, maar de zoektocht heeft ook geen enorme haast. "Nu overhaast iemand aanstellen omdat er in januari een transferperiode aankomt, vind ik niet goed. We verwachten ook niet heel veel mutaties in de komende maand."

Te Kloese vindt niet dat een directiefunctie noodzakelijk is voor een cruciale rol als het aan- en verkoopbeleid. "Wij hebben hier zelf ook over nagedacht. Maar jarenlang hebben wij grote beleidsbeslissingen gemaakt die goed hebben uitgepakt. En ja, sommige wat minder. We komen nu in de fase dat we meer een beleidsbewaker zoeken."

Zolang er geen opvolger van Arnesen is gevonden, neemt Te Kloese zelf de honneurs waar. "Al verwacht ik wel dat het een rustige transferperiode gaat worden."