Van der Vaart diep onder indruk: 'Nog niet gezien dit WK, zo moest Oranje spelen'

14 december 2022 om 22:15

Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay zijn diep onder de indruk van het Marokkaanse elftal. De Leeuwen van de Atlas verloren met 2-0 van Frankrijk in de halve finale van het WK, maar speelden een erg sterke wedstrijd.

Marokko was zeker niet de mindere ploeg tegen Frankrijk, maar toch grijpt het naast een ticket voor de WK-finale. "Ik zit hier nu eigenlijk met nog meer trots", zegt Van der Vaart na afloop in de NOS-studio. "Ze hebben de hele wedstrijd goed gespeeld, maar zeker na rust heb ik voetbal gezien... Dat heb ik dit WK nog niet gezien, als ik heel eerlijk ben."

"Zo hadden wij moeten spelen als Nederland", vindt Van der Vaart. "Maar vandaag (woensdag, red.) zijn we voor Marokko en dan ben ik heel erg blij. Ze speelden echt heel goed met passes, steekballen... Ongelofelijk." Van Hooijdonk sluit zich aan bij die woorden. "Het was echt prachtig om te zien."

Ook Afellay is onder de indruk. "Ze hebben zich echt heel erg goed verweerd. Ze hebben grote delen van de wedstrijd gedicteerd en het spel gemaakt. Met name in de tweede helft hadden ze een hele sterke fase, toen was het echt wachten op een goal. Ik denk dat Marokko heel erg trots mag zijn, ze hebben zich aan de wereld laten zien op een hele positieve manier. Dat je jezelf zo kunt verweren tegen zo'n grootmacht: petje af."