Makkelie scoort 'ruim voldoende' op WK: 'Hij maakt zeker kans op de finale'

13 december 2022 om 07:26
Laatste update: 13 december 2022 om 08:09

Mario van der Ende is allesbehalve enthousiast over het niveau van de scheidsrechters op het WK. De voormalig arbiter zag onder meer Mateu Lahoz, de leidsman bij de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië, door het ijs zakken.

"Soms is het uitstekend en soms is hij compleet de weg kwijt. Ditmaal was het duidelijk de tweede optie. Er zaten zoveel onbegrijpelijke beslissingen bij", zegt Van der Ende tegenover De Telegraaf over Lahoz. Volgens Van der Ende had Lahoz Leandro Paredes met rood van het veld moeten sturen, na diens overtreding op Nathan Aké en het schieten van de bal in de Oranje-dug-out. "De manier waarop dit duel werd geleid, was WK-onwaardig."

Danny Makkelie kan wél rekenen op complimenten van Van der Ende. "Bij Duitsland-Spanje vond ik hem heel goed fluiten en bij Polen-Argentinië vond ik hem ruim voldoende." Makkelie is een van de twaalf scheidsrechters die tot het einde mag blijven en dus kans maakt om de finale te fluiten. "Ik denk dat hij zeker nog kans maakt om in navolging van Daniele Orsato en Cesar Ramos een van de laatste vier duels van dit WK, dus de strijd om de derde of vierde plaats, of de finale te gaan fluiten."