Makkelie weer een stap dichterbij: Nederlander krijgt geen halve finale toegewezen

12 december 2022 om 19:54

Danny Makkelie is nog een stap dichterbij het fluiten van de WK-finale in Qatar. De Nederlandse arbiter heeft geen halve finale toegewezen gekregen, waardoor de weg naar de grote finale open ligt.

De Mexicaan César Ramos fluit de tweede halve finale tussen Frankrijk en en Marokko. Hij werd samen met Makkelie en de Pool Szymon Marciniak als de favorieten gezien voor de finale van het eindtoernooi. De Italiaan Daniele Orsato fluit de eerste halve finale tussen Argentinië en Kroatië. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de arbiters die een halve finale fluiten ook in aanmerking komen voor de definitieve eindstrijd.

Makkelie zit met nog negen concurrenten in de race voor de felbegeerde finale in Qatar. De bekendste namen zijn de Engelsman Anthony Taylor en de Braziliaan Wilton Sampaio. Laatstgenoemde floot onder andere het beladen duel tussen Engeland en Frankrijk in de kwartfinales. Andere concurrenten zijn Abdulrahman Al-Jassim (Qatar), Muhammad Muhammed (Verenigde Arabische Emiraten), Mustapha Ghorbal (Algerije), Ismail Elfath (Verenigde Staten), Raphael Claus (Brazilië) en Jesus Valenzuela (Venezuela).

De Nederlandse Makkelie floot tot nu toe twee wedstrijden op dit WK. Hij kreeg de leiding over het spannende groepsduel tussen Spanje en Duitsland en hij floot de wedstrijd van Argentinië tegen Polen in de groepsfase.