"Ik had echt de overtuiging dat wij wereldkampioen zouden worden"

10 december 2022 om 00:07

De uitschakeling in de kwartfinale van het WK is een grote klap voor Frenkie de Jong. De spelmaker van Oranje was overtuigd van een Nederlandse zege op Argentinië, zeker na de comeback in de tweede helft.

"Ik had écht gevoel dat dit ons WK zou worden", treurt De Jong voor de camera van de NOS. "Hoe alles is gelopen, hoe het liep vandaag... Ik was er écht van overtuigd dat we zouden winnen, maar het mocht niet zo zijn."

De Jong zag zijn oude FC Barcelona-ploeggenoot Lionel Messi al snel het verschil maken. "We wisten dat bijna al het gevaar van hem komt, dus we probeerden altijd iemand bij hem te hebben. Maar dat blijft toch moeilijk soms. Ik denk dat we het wel redelijk onder controle hadden, maar Messi zal altijd dit soort momenten hebben. Hij is de beste speler aller tijden."

Na een assist en een goal van Messi knokte het Nederlands elftal zich nog wel terug via Wout Weghorst, die Plan B succesvol uitvoerde. "Daar hebben we veel op getraind, we hebben er ook de mensen voor", stelt De Jong. "Ik dacht ook dat we in de verlenging nog zouden scoren, maar helaas niet. Ik was er echt van overtuigd dat we zouden winnen. Ik had echt de overtuiging dat wij wereldkampioen zouden worden. Als je dan in de kwartfinale eruit ligt, is dat echt teleurstellend."