Groot mysterie: Oranje-opponent Qatar wint wéér, maar beelden zijn er niet

6 november 2022 om 12:58
Laatste update: 6 november 2022 om 13:40

Qatar heeft in aanloop naar het WK opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen. Panama werd met 2-1 verslagen. Oranje, dat op 29 november tegenover het gastland staat, zal het in de voorbereiding moeten doen zonder beelden van het duel.

Het duel tussen Qatar en Panama werd afgewerkt in het Spaanse Marbella. Op die locatie werd op 27 oktober ook al gewonnen van Honduras (1-0). Vier dagen daarvoor werd ook Guatemala verslagen (2-0). Opmerkelijk is dat van deze drie duels geen officiële beelden beschikbaar zijn. Louis van Gaal en de staf van het Nederlands elftal moeten het vooralsnog doen met een YouTube-filmpje, waarop een rake strafschop tegen Guatemala te zien is.

Voor het duel met Panama werd vooraf niet eens de opstelling wereldkundig gemaakt. Het is dus ook onduidelijk wie er gescoord heeft. Qatar, dat geleid wordt door de Spaanse bondscoach Félix Sánchez, opent op 20 november het WK met de eerste groepswedstrijd tegen Ecuador. De oefenmeester blikte eerder deze week in gesprek met Marca al even vooruit op dat duel. "Als we gaan proberen de held uit te hangen, dan snijden we onszelf in de vingers. We zullen ons moeten aanpassen."