Gravenberch eerlijk over eerste Bayern-weken: 'Had er meer van verwacht'

20 september 2022 om 18:18
Laatste update: 21 september 2022 om 08:14

Ryan Gravenberch had gehoopt op meer speelminuten bij Bayern München, maar de middenvelder blijft geduldig. Gravenberch heeft het WK met Oranje ook nog niet uit zijn hoofd gezet.

Bij Bayern moet Gravenberch het vooral doen met invalbeurten. Dat is ongetwijfeld ook één van de redenen dat hij nu bij Jong Oranje zit, in plaats van bij het grote Nederlands elftal. "Of ik er meer van had verwacht qua speelminuten? Als ik eerlijk ben wel", zegt Gravenberch over zijn eerste Bayern-weken bij de NOS. "Natuurlijk kom je bij een grote club waar concurrentie is, maar uiteindelijk doe ik het voor mijn gevoel wel goed. Ik had dus wel gehoopt op wat meer speeltijd."

Toch is trainer Julian Nagelsmann tevreden over de geboren Amsterdammer. "De trainer zegt dat ik het goed doe, maar het klopt dat ik daar op dit moment niks aan heb. Ik moet nu rustig blijven. Mijn kans komt vanzelf en dan moet ik die pakken."

Waar Gravenberch zich moet melden bij Jong Oranje, zit zijn Ajax-opvolger en boezemvriend Kenneth Taylor wel bij het grote Nederlands elftal. Dat maakt Gravenberch echter niet jaloers. "Ik gun het Kenneth natuurlijk, ik ken hem al superlang. Of ik het raar vind? Er kan van alles gebeuren in het voetbal. Ik heb geen spijt van de keuze die ik heb gemaakt. Dit is natuurlijk niet lekker, omdat elke speler wel naar het WK wil, denk ik. Maar wie weet zit ik er wel bij als ik meer minuten maak bij Bayern."