Heerenveen vecht zich terug na razendsnelle tegengoal en klopt Twente

18 september 2022 om 16:28

FC Twente heeft zondagmiddag verzuimd aansluiting te vinden met de Eredivisie-top. In Friesland ging de ploeg van trainer Ron Jans ten onder tegen het sterke sc Heerenveen.

De start van Twente was geweldig: Virgil Misidjan profiteerde van een te korte terugspeelbal van Milan van Ewijk en schoof de bal strak in de verre hoek. Andries Noppert, die zich maandag voor het eerst mag melden bij het Nederlands elftal, had geen antwoord.

Heerenveen werd van het kastje naar de muur gestuurd door Twente, maar de ploeg van trainer Kees van Wonderen rechtte na ruim twintig minuten de rug en dat leverde prompt de gelijkmaker op. Van Ewijk maakte zijn fout goed door de 1-1 op het scorebord te schieten. Even later was de Friese comeback compleet met de 2-1 van Pawel Bochniewicz.

In de tweede helft kreeg Heerenveen levensgrote mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Amin Sarr faalde jammerlijk. De Zweedse spits miste eerst een strafschop - keeper Lars Unnerstall onderscheidde zich weer eens - en hielp in de slotfase ook een grote kans om zeep toen hij alleen op Unnerstall af ging.

Toch kwamen de drie punten niet meer in gevaar voor Heerenveen, ook niet in de blessuretijd die zeven minuten duurde. Door de overwinning klimt het naar de zesde plaats in de Eredivisie met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Twente maakt een pas op de plaats en heeft nu dertien punten.