Bassey klaar voor de Champions League: 'Hier spelen jongens van wereldklasse'

7 september 2022 om 13:06
Laatste update: 7 september 2022 om 13:10

Calvin Bassey begint woensdag aan zijn eerste Champions League-avontuur, in dienst van Ajax. De verdediger heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club en kan niet wachten om op het hoogste Europese niveau te gaan spelen.

"Hier voetballen echt spelers van wereldklasse", vertelt een altijd glimlachende Bassey tegenover Ajaxlife. "Het is natuurlijk prachtig om in de Champions League te mogen spelen. De supporters zijn hier fantastisch en zorgen echt voor een geweldige sfeer." Woensdag kan Bassey debuteren in het miljardenbal en dat zou direct tegen zijn oude ploeg zijn. Om 18:45 neemt Ajax het namelijk thuis op tegen het Schotse Rangers FC.

Met het cultuurverschil tussen Glasgow en Amsterdam heeft Bassey het af en toe nog wel moeilijk. "Ik mis de club Rangers FC wel, maar ik houd nu al zielsveel van Ajax. De cultuur in beide landen is wel heel verschillend. Zo zie je hier in Amsterdam veel fietsen. Ik heb nog nooit zoveel fietsen gezien. Gelukkig kan ik het zelf ook wel, maar in Schotland deden we dat nooit vanwege het weer."

Bassey staat vaak genoeg stil bij de kans die hij heeft gekregen om betaald voetballer te worden. De verdediger met Nigeriaanse roots geniet van elk moment bij Ajax. "De trainingen hier, daar kan ik al echt van genieten. Er zijn zo veel mensen die niet zo bevoorrecht zijn als ik. Dat doet je extra beseffen dat je van iedere dag moet genieten. Ik word ook al heel blij van kleine dingen."