Veel lof voor Bassey bij Rangers: 'Ik denk dat hij de absoute top zal halen'

6 september 2022 om 20:18

Giovanni van Bronckhorst weet dat Rangers FC wat heeft recht te zetten in het Champions League-duel met Ajax van woensdag. De Schotse topclub ging afgelopen weekeinde kansloos onderuit in The Old Firm tegen Celtic (4-0).

"We waren allemaal teleurgesteld dit weekend. Een slechter gevoel kun je niet hebben na een wedstrijd", zegt Van Bronckhorst tijdens het persmoment in de Johan Cruijff Arena. "We moeten ons herpakken en klaar zijn voor de volgende wedstrijd. We moeten ons absoluut verbeteren ten opzichte van zaterdag. We moeten leren van onze nederlagen en door blijven gaan."

Van Bronckhorst stelt dat hij ook kritisch naar zijn eigen keuzes kijkt. "Er is zaterdag veel misgegaan. Dan reflecteer je op je eigen beslissingen. Ik moet vertrouwen blijven houden in mijn spelers. We hebben ons al vaker hersteld na slechte resultaten en dat moeten we opnieuw doen."

Dat de nederlaag tegen Celtic hard aankwam bij Rangers, is volgens de Nederlandse manager een goed teken. "Je moet de emoties echt voelen voordat je hard terug kunt slaan. We hebben zondag teruggeblikt en zijn daarna begonnen met de voorbereiding voor het duel met Ajax. Ik heb in mijn carrière grote nederlagen meegemaakt, daar moet je van leren."

De voormalig Feyenoord-trainer spreekt vol lof over de Amsterdammers. "Er gaat veel gevaar uit van Ajax, het is een team met veel Champions League-ervaring. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden tegen een topteam."

Met Calvin Bassey komt Van Bronckhorst een oude bekende tegen. "Calvin is een goed voorbeeld van een speler die zich hier enorm ontwikkeld heeft, voordat hij naar Ajax vertrok. Ik hield ervan om met hem te werken. Iedere dag zag je zijn vastberadenheid om beter en sterker te worden. Hij is een fantastisch voorbeeld voor alle jonge spelers."

Ook Rangers-aanvoerder James Tavernier spreekt lovend over Bassey. "Hij is een fantastische jongen, met wie ik nauw heb samengewerkt. Ik geloof dat hij de absolute top zal halen. Maar morgen doen we er alles aan om hem te stoppen."