Bassey is één met God: "Daarom staat hij zo positief in het leven"

5 september 2022 om 23:53
Laatste update: 6 september 2022 om 00:34

Calvin Bassey maakt de afgelopen weken een sterke indruk bij Ajax. De 22-jarige verdediger haalt veel vertrouwen uit God, waardoor hij met veel positiviteit in het leven staat, aldus zijn zaakwaarnemer Ian Ryder. 

Na een dramatisch debuut in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5 nederlaag), waarin Bassey met rood moest vertrekken, is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de defensie van de Amsterdammers. Naast zijn imposante fysiek blijkt Bassey ook buiten het veld heel goed te liggen in de groep. 

"Bassey is heel aanstekelijk. Hij is altijd positief. Hij heeft als christen een groot vertrouwen in God. Daarom staat hij ook heel positief in het leven”, aldus Ryder in een interview uitgebreid interview met het Algemeen dagblad

Woensdag staat de de linkspoot tegenover zijn oude werkgever Rangers FC in de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. Bassey ziet het weerzien met Giovanni van Bronckhorst en co. met veel vertrouwen tegemoet. "We gaan winnen met Ajax als we met zijn allen meer dan honderd procent geven."