AZ doet goede zaken voor zichzelf en Nederland: Gil Vicente opnieuw machteloos

25 augustus 2022 om 22:50

AZ heeft zich eenvoudig geplaatst voor de groepsfase van de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen werd in de return niet meer in verlegenheid gebracht door Gil Vicente, waarmee Nederland ook een zege boekte op Portugal in de strijd om de zesde plek op de coëfficiëntenranglijst.

AZ begon met dezelfde elf namen die vorige week een riante uitgangspositie veroverden. De van een blessure teruggekeerde Jens Odgaard begon op de bank. Hij zag Dani de Wit al na 45 seconden de paal raken, maar daarna leken beide ploegen wel een beetje te beseffen dat het tweeluik eigenlijk wel beslist was. Na een gezapig halfuur lieten de Alkmaarders zich toch weer even zien. Na een individuele actie raakte Vangelis Pavlidis net als De Wit de paal.

Net als in de eerste begon AZ ook voortvarend aan de tweede helft. Myron van Brederode vond Hakon Evjen na een goede actie, maar de Noor schoot voorlangs. Opnieuw maakte de ploeg van Jansen verder weinig aanstalten om opnieuw een ruime overwinning neer te zetten. Ook Gil Vicente speelde weinig klaar.

Na ruim een uur kregen de meegereisde AZ-fans alsnog hun beloning. Pavlidis stak Evjen weg, die fraai afrondde. Vier minuten later stak Tijjani Reijnders het veld over, waarna hij eenvoudig de 2-0 maakte. Daarmee boekte AZ opnieuw een zege, al deed Boselli nog iets terug na geklungel van AZ: 1-2.

De zege van AZ is ook goed nieuws met het oog op de coëfficiëntenranglijst. Daarop is Portugal een directe concurrent in de strijd om de zesde plaats.