Bergwijn: 'Memphis naar Ajax zou heel mooi zijn, zou hier goed passen'

16 juli 2022 om 09:48
Laatste update: 16 juli 2022 om 10:03

Als het aan Steven Bergwijn ligt, wordt Memphis Depay de volgende aanwinst bij Ajax. De buitenspeler pleit bij zijn Ajax- én Oranje-medespelers voor een nieuwe lobby.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Bergwijn dat hij met open armen is ontvangen. Tijdens de interlandperiodes en op vakantie overtuigden Daley Blind, Steven Berghuis en Davy Klaassen hem om voor Ajax te kiezen. "Bij het Nederlands elftal zitten we tijdens het ontbijt, de lunch en het diner steeds bij anderen aan tafel en komen mogelijke transfers ter sprake. Zij hebben me gevraagd naar Ajax te komen, gezegd me goed te kunnen gebruiken en ik werd steeds enthousiaster door hun mooie verhalen over de club, de Champions League en alle prijzen die ze samen met mij willen winnen", aldus Bergwijn.

De aanvaller ziet zijn compagnon in de voorhoede bij Oranje, Memphis, ook graag naar Amsterdam komen. "Memphis Depay naar Ajax zou heel mooi zijn", lacht hij tegenover de ochtendkrant. "Ik denk dat Memphis hier qua spel heel erg goed zou passen. Of het realistisch is? Dat weet ik niet. Natuurlijk zou ik het toejuichen, want we hebben sinds onze gezamenlijke PSV-tijd een geweldige band."

Memphis staat nog tot volgende zomer onder contract bij FC Barcelona, maar wordt mogelijk deze zomer verkocht. Hij draagt een prijskaartje van om en nabij twintig miljoen euro met zich mee.