Bergwijn komt Ihattaren tegen bij Ajax: 'Dat had niemand ooit gedacht'

8 juli 2022 om 15:55

Steven Bergwijn heeft bij zijn aankomst in Amsterdam een warm welkom gekregen van collega-internationals Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis en Jurriën Timber. Bij Ajax komt hij ook Mohamed Ihattaren, zijn oude maatje van PSV, tegen.

"Ik denk dat niemand dat ooit had gedacht", zegt Bergwijn over de hereniging van de twee 'PSV'ers' in Amsterdam. "Maar het is de voetballerij, hè. Je weet nooit hoe het loopt." De aanvaller kent veel nieuwe ploeggenoten al van het Nederlands elftal. "Daar hadden we het er vaak over. Ze zeiden dat ik naar Ajax moest komen", lacht Bergwijn. "Op vakantie kwam ik Davy en Daley tegen en hadden we het er ook weer over."

In de weken voor zijn recordtransfer naar Ajax praatte Bergwijn met Alfred Schreuder en Louis van Gaal. "We hebben zeker gesprekken gehad", vertelt hij over zijn onderonsjes met de bondscoach. "Hij zei dat Ajax een goede stap zou zijn. Hij was ook heel blij toen hij het nieuws hoorde." Schreuder zocht hem thuis op. "Hij gaf me echt het gevoel dat ik belangrijk kan zijn, dat gaf de doorslag. Waar hij me moet opstellen? Ik kan op alle posities voorin uit de voeten."