'De bondscoach had geen mooie woorden, ik moest zelf een speech geven'

9 juni 2022 om 10:14

Jerdy Schouten kijkt gematigd tevreden terug op zijn debuut in het Nederlands elftal. De middenvelder hoopt dat de wedstrijd tegen Wales (1-2) het startpunt is van een langdurige Oranje-carrière. 

Bondscoach Louis van Gaal vond het debuut van Schouten 'goed'. Op een paar slordigheden na is de Bologna-speler zelf ook tevreden. "Het is heel speciaal. Hier droom je van als kind", straalt hij tegenover de NOS. Schouten vindt het begrijpelijk dat hij bij de B-garnituur van Oranje hoort en baalt er niet van dat hij zonder onder meer Frenkie de Jong aan de aftrap stond. "Ik voel dat niet zo. Ik zie dit als een échte kans. Het uiteindelijke doel is om in dát elftal te komen, maar voor nu ben ik blij dat ik mijn debuut heb gemaakt."

Schouten spreekt van 'een van de mooiste voetbalavonden in zijn loopbaan'. "Ja, ik denk het wel. Ook nog een assist bij mijn debuut..." Samen met debutant Jordan Teze ontving de middenvelder na afloop een haasje. "De bondscoach had geen mooie woorden, ik moest zelf een speech geven", lacht Schouten. "Wat ik heb gezegd? Dat het een jongensdroom was die uitkwam en ik heb iedereen bedankt." De hoofdrolspeler verwacht niet dat hij op één interland blijft steken. "Daar gaan we niet vanuit."