Kuyt: 'Weet niet hoe dat contract tot stand is gekomen, maar ik wil hem houden'

2 juni 2022 om 12:38

Dirk Kuyt hoop Thomas Verheydt, Ricardo Kishna en Gregor Breinburg allemaal binnenboord te houden bij ADO Den Haag. Eerstgenoemde staat op de nominatie om te vertrekken, terwijl Kishna en Breinburg over een aflopende verbintenis beschikken.

In gesprek met ESPN vertelt Kuyt over zijn plannen in Den Haag. "De hoogste prioriteit is het behouden van de selectie", stelt hij. "Er zijn een aantal jongens met een aflopend contract. Voor mij heeft het urgentie om zo snel mogelijk met die jongens in contact te komen, denk aan Kishna en Breinburg."

Kishna vertelde tegen deze website nog dat hij zeer waarschijnlijk vertrekt bij ADO, maar Kuyt heeft de hoop niet opgegeven. "Wij willen die jongens graag behouden, maar ik wil er wel over in gesprek gaan met die spelers. De club wil dat ook, want ik ga niet over de contracten."

Verheydt beschikt niet over een aflopend contract, maar de kans lijkt ook groot dat hij ADO verlaat. Naar verluidt kunnen clubs uit het Midden-Oosten de spits zelfs gratis oppikken. Kuyt wil daar echter een stokje voor steken. "Verheydt is van essentieel belang voor mij in het bereiken van mijn doelstelling (promotie, red.). Wat mij betreft gaan we dat oplossen. Ik weet niet hoe zijn contract tot stand is gekomen, maar hij is een echte Haagse jongen die hier hoort. Ik wil hem houden."